Woestijnreis

8 daagse reis

Het grootste gedeelte van Israël bestaat uit woestijn. In de Negev woestijn wordt intensief landbouw uitgevoerd, om zo de woestijn vruchtbaar te maken. Er zijn bijzondere geologische formaties, zoals het Vijzeldal, vanwaar er weinig in de wereld zijn. Naast de unieke landschappen, heeft de woestijn ook een minderbekende geschiedenis te vertellen. Deze woestijnreis laat u de parels van de woestijn zien.

Dag 1 – Aankomst – Transfer naar Jerusalem

Vlucht naar Tel Aviv. U wordt opgewacht op vliegveld Ben Gurion door onze vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel in Jerusalem voor de overnachting.

Dag 2 – Yad Vashem – Mea She’arim – Olijfberg – Getsemane – Stadsmuren – Westelijke muur – Via Dolorosa – Grafkerk

Wij willen deze dag de belangrijkste plaatsen van Jerusalem bezoeken voordat wij naar de woestijn gaan. Wij beginnen de dag met een bezoek aan de Olijfberg, vanwaar wij een prachtig uitzicht hebben op de stad, en bezoeken het Hof van Olijven, Getsemane. Hierna maken wij een wandeling over de stadsmuren van Jerusalem van de Jaffapoort naar de Zionspoort. Wij lopen door de Joodse wijk en bezoeken de Westelijke (Klaag) muur. Vervolgens lopen wij door de Arabische shuk en bewandelen de Via Dolorosa, de Kruisweg, eindigend bij de Heilige Grafkerk. Dan maken wij een rit door de ultra orthodoxe Joodse wijk Mea She’arim. Wij eindigen de dag met een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en memorial. Overnachting in Jerusalem.

Dag 3 – Beer Sheva – Kibboets Revivim – Kadesh Barnea – Ashalim – Kameeltocht – Beerotayim

Wij verlaten Jerusalem en rijden naar Beer Sheva, waar wij de Put van Abraham bezoeken. Vervolgens gaan wij naar een van de eerste kibboetsen die in de woestijn opgericht is, kibboets Revivim, en horen daar over het leven van de eerste pioniers. We rijden langs de woestijn landbouwvelden van Kadesh Barnea en leren meer over het zonnetoren project bij Ashalim. Dan komen we in de herberg Beerotayim aan, waar we een kameeltocht door de woestijn maken. We liggen aan en dineren in de eettent en slapen in de woestijn in lemen hutjes.

Dag 4 – Shivta – Sabra plantage – Grote Vijzeldal

Wij verlaten Beerotayim en rijden naar Shivta, waar we horen hoe 2000 jaar geleden de Nabateeërs hier geleefd hebben en zien de ruïnes van de stad. Vervolgens willen wij een bezoek brengen aan een boerderij waar de Sabra vrucht groeit. Dan rijden wij langs Dimona naar het Grote Vijzeldal, met zijn steile wanden en diepe vallei. Van daar gaan we door naar het stadje Jerocham in de woestijn voor de overnachting.

Dag 5 – Ein Avdat – Sde Boker – Mitzpe Ramon – Timna park – Eilat

Wij beginnen de dag met een wandeling door de oase van Ein Avdat. Vervolgens brengen wij een bezoek aan het huis van de eerste premier en oprichter van de staat, David ben Gurion, in kibboets Sde Boker. Wij maken een pauze in Mitzpe Ramon, waar wij uitkijken over het Ramon Vijzeldal. Dan dalen wij af in het Ramon Vijzeldal, en na een rit door de Negev woestijn komen we in de Arava vallei aan, waar we een bezoek gaan brengen aan het Timna park, waar zich, behalve de mijnen van koning Salomo, ook een replica van het Tabernakel bevindt. Wij overnachten in Eilat.

Dag 6 – Onderwater observatorium – Bergen van Eilat – Red Canyon – Wadi Shlomo

Wij beginnen de dag met een bezoek aan het onderwater observatorium van Eilat, waar men vissen en koralen in hun natuurlijke habitat kan zien in het observatorium dat zich zes meter onder water bevindt. Vervolgens rijden wij door de bergen rondom Eilat en maken wij een wandeling in de Red Canyon. Als laatst maken wij een wandeling (of wij rijden door) Wadi Shlomo, de droge rivierbedding ten zuiden van Eilat met de prachtige granieten bergen, zoals die ook in de Sinaï woestijn te zien zijn. Overnachting in Eilat.

Dag 7 – Dagtoer naar Petra of Sinaï

Vandaag kunt u een dagtoer maken naar keuze, bijvoorbeeld naar de berg Sinaï in Egypte, waar volgens traditie Mozes de stenen tafelen heeft gekregen, of een dagtoer naar de bijzondere, uit steen gehakte, stad Petra in Jordanië. Overnachting in Eilat.

Dag 8 – Transfer – Terugvlucht

U wordt opgehaald bij uw hotel voor transfer naar het Ramon vliegveld bij Eilat, voor uw terugvlucht naar Nederland.

Valt dit programma in de smaak? Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw persoonlijke voorstel voor uw droomreis naar Israël. 

error: