Jordanië-Israël reis

11 daagse reis

Op deze reis ziet u de belangrijkste hoogtepunten van Jordanië, veel van de belangrijkste hoogtepunten van Israël en enkele interessante plaatsen die vaak niet in een standaard programma worden opgenomen. Het is een gevarieerd programma met een Bijbels tintje, met voor een ieder wat wils.

Dag 1 – Vlucht naar Amman – Transfer

Vlucht naar Amman. U wordt opgewacht op het vliegveld in Amman door onze Jordaanse vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel in Amman voor diner en overnachting.

Dag 2 – Madaba – Nebo – Kerak

Wij verlaten Amman en rijden naar de stad Madaba, waar wij de beroemde mozaïeken vloer van de kaart van het Midden Oosten uit de 6e eeuw zien in de St. George kerk. Vandaar rijden wij naar de berg Nebo, de plaats vanwaar Mozes voor zijn dood het Heilige Land zag. Wij rijden langs Bijbels Heshbon en Macherus en het gebied van de twee en een halve over-Jordaanse stammen naar Kerak. Wij bezoeken Kerak, een van de vestingen van de kruisvaarders in Jordanië. In de namiddag komen wij aan in Wadi Musa, waar ook Petra ligt. Diner en overnachting in het hotel in Wadi Musa.

Dag 3 – Petra – Wadi Rum – Bedoeïenen tentenkamp

Vroeg in de ochtend brengen wij een uitgebreid bezoek aan Petra. De gids zal u alle hoogtepunten van Petra laten zien, de uit steen gehakte stad die op een belangrijke handelsroute lag. Dan gaan wij door naar het prachtige landschap van Wadi Rum, waar wij een jeep tour zullen maken. Wij dineren en overnachten in een Bedoeïenen tentenkamp bij Wadi Rum. 

Dag 4 – Timna – Tabernakel – Bergen van Eilat – Dode Zee

Wij verlaten Wadi Rum en rijden naar de Arava grensovergang bij Aqaba, waar wij de grens naar Israël zullen overgaan. Na de formaliteiten bij de grens worden wij opgewacht door de gids en chauffeur. Wij brengen een bezoek aan het Timna park, waar wij het replica van het Tabernakel, de Pilaren van Salomon en de indrukwekkende “Paddenstoel” zullen zien. Wij zien de prachtige bergen rondom Eilat en rijden naar de Dode Zee. U heeft hier bij het hotel de mogelijkheid om in de Dode Zee te drijven. Diner en overnachting aan de Dode Zee.

Dag 5 – Massada – Ein Gedi – Qasr El Yahud – Jerusalem

Wij beginnen de dag met een bezoek aan Massada. Hier horen wij het indrukwekkende verhaal van Joden die in het jaar 73 AD lang stand hield tegen het Romeinse legioen. Dan brengen wij een bezoek aan het natuurpark Ein Gedi, de plaats waar David zich verschool voor koning Saul. Hier kunnen wij een wandeling maken en de prachtige watervallen zien. Wij rijden langs Qumran en brengen een bezoek aan Qasr El Yahud, de doopplaats aan de Jordaan. Vervolgens gaan wij op naar Jerusalem, waar wij overnachten.

Dag 6 – Olijfberg – Getsemane – Westelijke muur – Via Dolorosa – Graftuin

Vandaag bezoeken wij de Oude stad van Jerusalem. Als eerste kijken wij vanaf de Olijfberg uit over heel Jerusalem en het Kidrondal. Dan bezoeken wij het Hof van Getsemane. Wij gaan de Oude Stad van Jerusalem in via de Zionspoort en lopen door de Joodse wijk. Dan brengen wij een bezoek aan de Westelijke (Klaag) muur. Vervolgens gaan wij het Arabische gedeelte van de Oude stad in en bezoeken het bad van Bethesda en de St. Anna kerk en wandelen door de Shuk, de Arabische marktstraatjes, langs de Ecce Homoboog en de Lithostrotos in het klooster van de Zusters van Sion, de route van de Via Dolorosa. Wij verlaten de Oude stad via de Damascuspoort en brengen een bezoek aan de Graftuin. Overnachting in Jerusalem.

Dag 7 – Yad Vashem – Me’ah She’arim – Israël museum – Uitzicht over Bethlehem

Wij beginnen deze dag met een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens maken wij een ritje door ultra orthodoxe wijk Me’ah She’arim. Dan brengen wij een bezoek aan het Israël museum, waar wij de Dode Zee rollen zullen bezichtigen en de maquette van Jerusalem uit de tijd van Jezus zullen zien. Wij eindigen de dag met het uitzicht over Bethlehem en de Herdersvelden. Overnachting in Jerusalem.

Dag 8 – Bron van Harod – Jizreël vallei – Nazareth

Wij verlaten Jerusalem en rijden noordwaarts richting het Meer van Galilea. Wij rijden langs Beth She’an over de berg Gilboa naar de bron van Harod, waar Gideon zijn strijders uitkoos. Wij rijden door de Jizreël vallei naar Nazareth. Hier brengen wij een bezoek aan Nazareth Village, waar wij ervaren hoe het leven was in de tijd van Jezus. Dan rijden wij naar Akko, waar wij zullen overnachten.


Dag 9 – Rosh Hanikra – Akko – Haifa

Wij beginnen de dag met een bezoek aan de prachtige grotten van Rosh Hanikra. Dan brengen wij een uitgebreid bezoek aan Akko, met de ondergrondse kruisvaarderstad, de markt, de karavaan serai, de haven en de tempeliertunnel. Wij eindigen de dag met uitzicht over de Bahai tuinen en de baai van Haifa. Overnachting in Haifa.


Dag 10 – Muchraka – Caesarea – Jaffa

Wij verlaten Haifa en rijden langs het Carmel gebergte naar de Muchraka, de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde voor God en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. Wij rijden langs de kust naar Caesarea, waar wij de opgravingen van de door koning Herodus gebouwde stad bezoeken. Wij rijden door naar Tel Aviv voor een korte toer door Jaffa, een van de oudste havens ter wereld, en de plaats die bekend staat als de haven vanwaar Jona vertrok in het Bijbelse verhaal van de walvis. Overnachting in Tel Aviv.

Dag 11 – Transfer – Terugvlucht

U wordt opgehaald voor een transfer naar Ben Gurion Airport voor uw terugvlucht naar Nederland.

Valt dit programma in de smaak? Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw persoonlijke voorstel voor uw droomreis naar Israël. 

error: