Familiereis

9 daagse reis

Deze familiereis is geschikt voor families met (kleine) kinderen. De reis heeft een Bijbels tintje, en richt zich vooral op de verhalen waar kinderen zich mee kunnen identificeren, zoals het verhaal van de Ark van Noach, Jona en de walvis en het wonder van de vermenigvuldiging van het brood en de vissen. Het bevat de belangrijkste hoogtepunten in Israël, en houdt de kinderen geïnteresseerd!

Dag 1 – Aankomst – Transfer naar Jerusalem

Vlucht naar Tel Aviv. Aankomst op vliegveld Ben Gurion, waar u wordt opgewacht door een van onze vertegenwoordigers. Transfer naar uw hotel in Jerusalem.

Dag 2 – Olijfberg – Westelijke muur – Shuk – Tijdlift – Graftuin – Me’ah She’arim

Wij beginnen het bezoek aan Jerusalem met het prachtige uitzicht over Jerusalem vanaf de Olijfberg. Wij lopen de Olijfberg af, tot het Hof van Gethsemane, de plaats waar Jezus op de laatste nacht huilde en wist dat hij verraden zou worden. Wij brengen een bezoek aan de Westelijke muur, ook wel bekend als de Klaagmuur. Deze muur was ooit een deel van het platform dat de Tweede Tempel ondersteund, en is een belangrijke heilige plaats, zowel voor Joden als voor Christenen. Vervolgens zullen wij een 3D virtual reality film meemaken van de Tweede Tempel. Dan lopen wij door de Arabische marktstraatjes, met al z’n specerijen, souvenirs en heerlijke geuren en smaken. Wij lopen door de Jaffapoort en brengen een bezoek aan de Time elevator, de tijdlift, waarbij wij een virtuele reis door de tijd zullen maken. Wij brengen een bezoek aan de Graftuin, waar wij een idee krijgen hoe het graf van Jezus er uit had kunnen zien. Wij eindigen de dag met een ritje door de Ultra-Orthodoxe wijk Me’ah She’arim. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 3 – Stadsmuren – Stad van David – Hezekia tunnel – Zand zeven – Bijbelse dierentuin – Machane Yehuda – Klank en lichtspel

Wij beginnen de dag met een wandeling op de muren van de Oude stad van Jerusalem. Vervolgens bezoeken wij de stad van David. Dit is de plaats waar koning David waarschijnlijk zijn paleis had. Wij zien hier een film waarin wij meer leren over de stad Jerusalem in de tijd van koning David. Wij waden door de Hezekia tunnel, de tunnel die vroeger gebruikt werd om het water van de bron binnen de stadsmuren te brengen. Ook vandaag stroomt er water door deze tunnel, wat enkele tientallen centimeters hoog is. Hierna gaan wij naar een plaats waar wij de aarde die is vrijgekomen bij de opgravingen van de tempelberg zeven, in de hoop potscherven of munten te vinden. In de middag bezoeken wij de Bijbelse dierentuin, waar wij de replica van de Ark van Noach zien en meer leren over dieren in de tijd van de Bijbel. Wij eindigen de dag met een wandeling door de kleurrijke voedselmarkt Machane Yehuda. In de avond kunnen wij het Klank en lichtspel in de Citadel van David bewonderen. Overnachting in Jerusalem.

Dag 4 – Qasr el Yahud – Ein Gedi – Dode Zee – Kameeltocht – Bedoeïenen tentenkamp

Wij verlaten Jerusalem en rijden naar Qasr el Yahud, de doopplaats tegenover Jericho. Vervolgens bezoeken wij de oase van Ein Gedi, de plaats waar David zich verstopte voor koning Saul. Hier zullen wij een wandeling maken naar de waterval. Vervolgens rijden wij naar een plaats waar wij kunnen drijven op de Dode Zee. Dan rijden wij naar Kfar Hanokdim, een Bedoeïenen tentenkamp in de woestijn. Wij maken een kameeltocht en liggen aan voor het diner in de eettent. Overnachting in een tent in Bedoeïenen tentenkamp.

Dag 5 – Emek Ha’Elah – Tank museum – Mini Israël – Jaffo

Wij verlaten het tentenkamp en rijden naar Emek Ha’elah, de plaats waar David vocht met Goliath. Vervolgens rijden wij naar Latrun, waar wij het tank museum bezoeken dat zich bevindt bij het gebouw dat in de Britse mandaatperiode een politiestation was. Dan bezoeken wij “mini Israël”, het Israëlische Madurodam, waar wij in een korte tijd Israël in miniaturen zullen zien. Hierna rijden wij naar Jaffo, Bijbels Joppe. Wij zien de haven waarvan, volgens traditie, Jona is vertrokken met een boot voordat hij werd opgeslokt door de walvis. Wij hebben de mogelijkheid om te zwemmen in de Middellandse zee en overnachten in Tel Aviv. 

Dag 6 – Caesarea – Akko – Nazareth Village

Wij verlaten Tel Aviv en rijden noordwaarts langs de kust naar Caesarea, waar wij de belangrijke opgravingen van het Romeins theater zullen zien en het aquaduct zullen bewonderen. Dan rijden wij naar Akko, waar wij een tocht zullen maken door de eeuwenoude ondergrondse Kruisvaardersstad. Wij eindigen de dag met een bezoek aan Nazareth Village, het openlucht museum waar Nazareth uit de tijd van Jezus is nagebouwd en wordt nagespeeld. Overnachting aan het Meer van Tiberias.

Dag 7 – Tabgha – Kapernaüm – Berg der Zaligsprekingen – Kajakken – Banyas – Kursi

In de ochtend zullen wij enkele van de Heilige plaatsen bezoeken rondom het Meer van Galilea. Eerst bezoeken wij Tabgha, de plaats waar het wonder van de vermenigvuldiging plaats vond, waarbij Jezus 5000 toehoorders te eten gaf met slechts 5 broden en 2 vissen. Dan bezoeken wij Kapernaüm, wat in het Nieuwe Testament wordt genoemd als de woonplaats van Jezus, waar wij de ruïnes van een synagoge zullen zien. Vervolgens bezoeken wij de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede heeft gesproken. Vervolgens gaan wij naar een plaats waar wij zullen kajakken op de Jordaan. Wij bezoeken een van de bronnen van de Jordaan, de Banyas, en rijden dan naar Kursi. Kursi is volgens traditie de plaats waar Jezus een bezeten man genas van een boze geest, die overging op een kudde wilde zwijnen. Wij keren terug naar het hotel aan het Meer van Galilea voor de overnachting.

Dag 8 – Boottocht op het Meer – Sachne – Ein Charod

Wij beginnen de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Vervolgens bezoeken wij de Sachne, ook wel Gan Hashlosha, waar wij kunnen zwemmen in de warmwaterbronnen. Wij bezoeken Ein Charod, de bron van Charod, de plaats waar Gideon zijn strijders uitkoos. Dan rijden wij naar Tel Aviv voor de laatste overnachting.

Dag 9 – Transfer – Terugvlucht

U wordt opgehaald voor een transfer naar vliegveld Ben Gurion voor uw terugvlucht.

Valt dit programma in de smaak? Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw persoonlijke voorstel voor uw droomreis naar Israël. 

error: