Culinaire reis door Israël

7 daagse reis

Het Joodse volk is na de vernietiging van de Tweede Tempel ongeveer tweeduizend jaar geleden verspreid geraakt over de hele wereld, van Ethiopië tot Yemen en van Rusland tot de Westerse landen. Daardoor is, sinds de terugkeer van het Joodse volk naar Israël, Israël een smeltkroes van culturen en daarbij behorende gerechten. Deze culinaire reis laat u de Israëlische cultuur en historie leren kennen door middel van alles wat met voedsel te maken heeft.

Dag 1 – Aankomst – Transfer naar Tel Aviv

Vlucht naar Tel Aviv. Aankomst op vliegveld Ben Gurion, waar u wordt opgewacht door een van onze vertegenwoordigers. Transfer naar uw hotel in Tel Aviv.

Dag 2 – Jaffo – Carmel markt – Rothschild – Haven

Deze dag besteden wij in Tel Aviv. Wij beginnen de dag met een wandeling door het oude havenstadje Jaffo, het Bijbels Joppe, wat vandaag de dag onlosmakelijk verbonden is aan Tel Aviv. Jaffo is de oudste zeehaven ter wereld, de plaats staat dan ook bekend als de haven vanwaar Jona vertrok. Vervolgens bezoeken wij de Carmelmarkt, de grootste markt van Tel Aviv, waar wij zullen genieten van de kleuren en geuren van diverse groenten en fruit en bijzondere gerechten en producten. Hierna lopen wij over de Rothschild Boulevard, een belangrijke en gezellige straat in de Neve Tzedek wijk van Tel Aviv. Wij eindigen de dag met een bezoek aan de Namal, de oude haven van Tel Aviv, die vandaag is omgetoverd tot een leuke uitgaansplaats met goede restaurants en een leuke markt waar men allerlei gerechten kan proberen. Overnachting in het hotel in Tel Aviv.

Dag 3 – Caesarea – Tishbi Winery – Druzendorp – Akko

Wij verlaten Tel Aviv en rijden naar Caesarea, de belangrijke historische plaats, waar wij de opgravingen zien van het paleis van koning Herodes en het aquaduct. Vervolgens brengen wij een bezoek aan de Tishbi Winery, waar wij uitkijken over de wijngaarden, het verhaal horen van de Tishbi familie en de heerlijke wijnen zullen proeven (Tip: neem een lege wijnfles mee, ze hebben hier een “vulstation”!). Dan gaan wij naar Daliyat Hakarmel, een Druzendorp bij het Carmel gebergte, waar wij meer zullen leren over de Druzen bevolking en genieten van de lekkernijen van de Druzen. Als laatst rijden wij naar Akko, waar wij een deel van de Kruisvaardersstad bezoeken. Wij eten in een restaurant ter plaatse en overnachten in Akko.

Dag 4 – Peki’in – Nazareth – Dadelfabriek – Kibboets

Wij verlaten Akko en rijden naar Peki’in in het Hoog Galilea. Deze plaats heeft een gemixte bevolking, er wonen hier namelijk Christen Arabieren, Moslim Arabieren, Druzen en 1 Joodse familie samen. Wij bezoeken hier de zeepfabriek. Vervolgens rijden wij naar Nazareth, de plaats waar Jezus is opgegroeid. Hier doen wij een workshop waarin wij leren om Knafeh te maken, een traditioneel Midden-Oosters zoet gerecht. Vervolgens rijden wij naar het dorp Kinneret, waar wij een dadelproductenfabriek bezoeken. Wij overnachten in een Kibboets aan het Meer van Galilea.

Dag 5 – Jerusalem – Olijfberg – Klaagmuur – Arabische shuk – Machane Yehuda markt

Wij verlaten het Meer van Galilea en rijden zuidwaarts door de Jordaanvallei naar Jerusalem. Wij beginnen het bezoek aan Jerusalem met het uitzicht vanaf de Olijfberg. Dan bezoeken wij de Westelijke muur, ook wel bekend als de Klaagmuur, waar wij mogelijk de Bar Mitzva vieringen mee kunnen maken, waar Joodse jongens als teken van volwassenheid voor de wet op 13 jarige leeftijd voor het eerst uit een Torah rol mogen lezen. Wij lopen door de kleurrijke Arabische marktstraatjes, met alle heerlijke geuren van specerijen en etenswaren. Wij eindigen de dag met een bezoek aan de Machane Yehuda markt, de bekendste markt in Jerusalem. Afhankelijk van de dag kunnen wij in de Ultra-Orthodoxe wijk Me’ah She’arim een typisch Ashkenazisch (Joods-Duits) gerecht eten genaamd Cholent. Overnachting in Jerusalem.

Dag 6 – Dode Zee – Bedoeïenen museum – Landbouw in de woestijn

Wij verlaten Jerusalem en rijden naar een plaats waar wij kunnen drijven op de Dode Zee, de laagste plaats ter wereld. Dan rijden wij de Negev woestijn in, waar wij een bezoek zullen brengen aan het Bedoeïenen museum en meer leren over de gebruiken en de cultuur van Bedoeïenen in de woestijn. Vervolgens zullen wij landbouwprojecten in de woestijn zien. Wij rijden naar Tel Aviv voor de overnachting.

Dag 7 – Transfer – Terugvlucht

U wordt opgehaald voor een transfer naar vliegveld Ben Gurion voor uw terugvlucht. Indien u een late vlucht heeft kunt u in de ochtend bijvoorbeeld een fietstoer doen door Tel Aviv of genieten aan het strand.

Valt dit programma in de smaak? Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw persoonlijke voorstel voor uw droomreis naar Israël. 

error: