City trip

5 daagse reis

Wilt u naar Israël reizen maar heeft u geen vakantiedagen meer over? In deze 5 daagse city trip ziet u de belangrijkste hoogtepunten van Jerusalem en Tel Aviv in slechts een aantal dagen. U bezoekt o.a. de Oude stad en het nieuwe gedeelte van Jerusalem, drijven op de Dode zee en bezoekt de hoogtepunten van Tel Aviv. Zo krijgt u in een korte tijd een goede indruk van het land, de cultuur en de geschiedenis.

Dag 1 – Aankomst – Transfer naar Jerusalem

Vlucht naar Tel Aviv. Aankomst op vliegveld Ben Gurion, waar u wordt opgewacht door een van onze vertegenwoordigers. Transfer naar uw hotel in Jerusalem.

Dag 2 – Cardo – Klaagmuur – Shuk – Via Dolorosa – Grafkerk – uitzicht vanaf de Olijfberg

Vandaag zullen wij de hoogtepunten van de Oude stad van Jerusalem zien. Via de Zionspoort lopen wij de Joodse wijk in en lopen door de Cardo, de Byzantijnse winkelstraat. Wij zien de Hurva, de prachtige synagoge die tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog is vernietigd door de Jordaniërs en later weer opgebouwd. Vervolgens bezoeken wij de Westelijke muur, ook wel bekend als de Klaagmuur. Wij lopen door de kleurrijke Arabische marktstraatjes, met alle heerlijke geuren van specerijen en etenswaren. Wij lopen de route van de Via Dolorosa, ook wel bekend als de Kruisweg, eindigend bij de Heilige Grafkerk en Golgotha, de traditionele plaats waar Jezus gekruisigd en begraven is. Wij eindigen de dag met het uitzicht vanaf de Olijfberg over Jerusalem. Overnachting in Jerusalem.

Dag 3 – Yad Vashem – Menora – Mea She’arim – Machane Yehuda

Wij beginnen de dag met een bezoek aan Yad Vashem, het museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dan brengen wij een bezoek aan de menora (zevenarmige kandelaar) tegenover de Knesset. Wij rijden door de Ultra Orthodoxe wijk Mea She’arim, waar mensen veelal nog leven zoals men vroeger leefde, zonder smartphones en in de ouderwetse kledingstijl. Wij eindigen de dag met een bezoek aan de kleurrijke en levendige Machane Yehuda markt. Hier worden groenten en fruit verkocht, evenals allerlei exotische specerijen. ’s Avonds verandert de markt in een uitgaansgebied waar men kan genieten van muziek, drankjes en een nargila (de traditionele waterpijp uit het Midden Oosten). Overnachting in Jerusalem.

Dag 4 – Dode Zee – Jaffo – Independence hall – Nachalat Binyamin

Wij verlaten Jerusalem en dalen af via de Judea woestijn naar de Dode Zee, waar wij de mogelijkheid hebben om te drijven op het zoute water van de Dode Zee, de laagste plaats op aarde. Wij rijden naar Tel Aviv, waar wij een stadstoer zullen maken waarbij wij de hoogtepunten van de stad bekijken. Wij brengen een bezoek aan de oude haven van Jaffo, een van de oudste havens ter wereld, en de plaats die bekend staat als de haven vanwaar Jona vertrok in het Bijbelse verhaal van de walvis. Wij bezoeken de Independence hall, waar de onafhankelijkheid van de staat Israël is uitgeroepen in 1948. Wij eindigen de dag met een bezoek aan de artistieke wijk van Nachalat Binyamin. Overnachting in Tel Aviv.

Dag 5 – Transfer – Terugvlucht

U wordt opgehaald voor een transfer naar vliegveld Ben Gurion voor uw terugvlucht. Indien u een late vlucht heeft kunt u in de ochtend bijvoorbeeld een fietstoer doen door Tel Aviv of genieten aan het strand.

Valt dit programma in de smaak? Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw persoonlijke voorstel voor uw droomreis naar Israël. 

error: