Bijbelse highlights in 6 dagen

6 daagse reis

In deze reis ziet u in een korte tijd de belangrijkste Bijbelse plaatsen in Israël, van het Meer van Galilea en de Dode Zee tot Jerusalem. Deze reis is geschikt voor mensen die niet op zondag willen reizen. De reis kan dan plaatsvinden van maandag tot zaterdag.


Dag 1 – Aankomst – Transfer naar het Meer van Galilea

Vlucht naar Tel Aviv. Aankomst op vliegveld Ben Gurion, waar u wordt opgewacht door uw gids. Transfer naar uw hotel in de omgeving van het Meer van Galilea. 

Dag 2 – Magdala – Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Kapernaüm – Bethsaida – Kursi – Doopplaats – Boottocht

De ochtend brengen wij door rondom het Meer van Galilea, waar Jezus een groot gedeelte van zijn leven doorbracht. Wij beginnen de dag met een bezoek aan Magdala, de woonplaats van Maria Magdalena, waar indrukwekkende opgravingen zijn van een synagoge uit de tijd van Jezus. Dan bezoeken wij de Tabgha, de plaats waar het wonder van de vermenigvuldiging mogelijk heeft plaatsgevonden, waarbij Jezus 5000 mensen voedde met slechts 5 broden en 2 vissen. Vervolgens gaan wij naar de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar volgens traditie de Bergrede heeft plaatsgevonden. Hierna zien wij de opgravingen van de synagoge in Kapernaüm, de plaats waar Jezus een groot deel van zijn leven heeft doorgebracht. Wij rijden naar de oostkant van het Meer van Galilea en zien de mogelijke locaties van Bethsaida en Kursi, de plaats waar mogelijk het wonder met de wilde zwijnen plaatsvond. Vervolgens bezoeken wij Yardenit, de doopplaats bij de Jordaan. Wij eindigen de dag met een boottocht over het Meer van Galilea, het Meer dat wij kennen van o.a. het wonder dat Jezus over het water liep. Overnachting rond het Meer van Galilea.

Dag 3 – Ein Gedi – Massada – Dode Zee – Jerusalem

Wij verlaten het Meer van Galilea en rijden door de Jordaanvallei richting de Dode Zee. We bezoeken eerst de Bijbelse oase van Ein Gedi, de plaats waar David zich verschool voor koning Saul. Dan brengen wij een bezoek aan Massada, de plaats waar de laatste opstand heeft plaatsgevonden van de Joden tegen de Romeinen. Vervolgens gaan wij naar een plaats waar wij kunnen drijven op het zoute water van de Dode Zee. Wij rijden langs Qumran, de plaats waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Wij rijden op naar Jerusalem door de Judea woestijn. Overnachting in het hotel in Jerusalem.

Dag 4 – Olijfberg – Gethsemane – Westelijke muur – Bethesda – Via Dolorosa – Grafkerk – Graftuin

Vandaag beginnen we met het prachtige uitzicht vanaf de Olijfberg over de stad Jerusalem. Wij wandelen naar de Hof van Gethsemane, de plaats waar Jezus bad op de avond voordat hij verraden werd, met zijn eeuwenoude olijfbomen. Wij bezoeken de Westelijke (Klaag) muur, waar we de Bar Mitsva plechtigheden kunnen meemaken, waarbij 13 jarige Joodse jongens als teken van volwassenheid voor het eerst uit de Torah rol lezen. Via de smalle Arabische marktstraatjes komen wij bij het bad van Bethesda, de plaats waar, volgens het Nieuwe Testament, Jezus een verlamde man genas. Wij bewandelen de Via Dolorosa, ook wel bekend als de Kruisweg. Op de route van de Via Dolorosa komen wij bij de Heilige Grafkerk, de plaats waar waarschijnlijk Golgotha en het graf van Jezus zich bevinden. Wij eindigen de dag met een bezoek aan de Graftuin. Overnachting in Jerusalem.

Dag 5 – Yad Vashem – Israël museum – Me’ah She’arim – Machane Yehuda – Herdersvelden en uitzicht over Bethlehem

Wij beginnen de dag met een bezoek aan Yad Vashem, het museum en monument ter nagedachtenis aan de zes miljoen Joden omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Hierna bezoeken wij het Israël museum, met een maquette van Jerusalem uit de tijd van Jezus. Ook de Dode Zee rollen worden hier tentoongesteld. Wij rijden naar Me’ah She’arim, de Ultra Orthodoxe Joodse wijk. Dan wandelen wij door de kleurrijke Machane Yehuda voedselmarkt. Wij rijden daarna naar het zuiden van Jerusalem om uit te kijken over de herdersvelden en Bethlehem. Wij besluiten de dag bij de Klaagmuur om het begin van de Shabbat mee te maken. Overnachting in Jerusalem.

Dag 6 – Transfer – Terugvlucht

Een transfer die u naar het vliegveld brengt voor de terugvlucht naar Nederland.

Valt dit programma in de smaak? Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw persoonlijke voorstel voor uw droomreis naar Israël. 

error: