Wat hebben wij een fantastische en onvergetelijke reis naar Israël mogen beleven!

In mei 2016 waren we 25 jaar getrouwd en het leek ons heel bijzonder om samen met onze kinderen een reis te maken door het land van de bijbel.

Op maandagmorgen 30 mei was het zover. Al vroeg gaan we op Schiphol de lucht in en na een voorspoedige vlucht komen we rond de middag aan op de luchthaven Ben Gourion. Op het vliegveld staat de chauffeur al klaar om ons naar ons hotel in Tel Aviv te brengen, super geregeld! Heel fijn om na een vlucht niet zelf op zoek te hoeven gaan naar een taxi. Na ons geïnstalleerd te hebben in ons prachtige hotel aan de kust wandelen we langs het strand naar het mooie Jaffa. Even relaxen met elkaar! We sluiten de dag af met een schitterende zonsondergang.

De volgende morgen komt Yaacov ons al bijtijds ophalen met zijn comfortabele bus met airco. Wat fijn dat we al kennis met hem hebben gemaakt bij ons thuis in Kampen. We hebben onze dagen in overleg met Yaacov volgepland om zoveel mogelijk van het land te zien. Yaacov neemt de dag met ons door en vertelt ons precies wat we die dag gaan doen. Het voelt heel luxe om als gezin met een privégids op reis te gaan. De eerste dag bezoeken we o.a. Caesarea, Haifa, de berg Carmel, Akko en we eindigen bij het meer van Galilea.

Aan het einde van de eerste dag zijn we totaal onder de indruk hoeveel kennis Yaacov heeft en hoeveel hij weet over de geschiedenis van het land, de enorme kennis die hij van de bijbel heeft, maar ook van de flora en fauna, actuele (politieke) informatie, kleine weetjes en nog veel meer. Hierdoor gaat de bijbel, het land, de verschillende culturen en bevolkingsgroepen en de geschiedenis als het ware voor je leven.

De dagen die volgen zijn al even indrukwekkend. We hebben tijdens onze reis een mooie afwisseling van cultuur en ontspanning. Yaacov weet steeds prachtige plekjes om te bezoeken, de plaatsen uit het Oude testament en de plaatsen waar Jezus heeft geleefd en zoveel wonderen heeft gedaan. De bijbel gaat elke dag open wat echt een meerwaarde aan onze rondreis geeft.

De inspirerende manier waarop Yaacov vertelt is echt heel bijzonder. Hij heeft veel humor, weet steeds schitterende uitzichtpunten op de rondreis toe te voegen en kent heerlijke plaatsen om te ontspannen, te lunchen en even bij te komen van alle indrukken. Met zijn tomeloze energie en de vaart die hij erin houdt, hebben we in 8 dagen alle highlights in Noord en Midden Israël gezien.  En alles is tot in de puntjes geregeld door Bernardine die zelfs tijdens ons verblijf nog wijzigingen in het programma weet te organiseren.

Caesarea, de Jizreël vallei, het meer van Galilea, de Golanhoogte (met de verhalen over de oorlogen), de Jordaanvallei, Jeruzalem, Yad Vashem, de Olijfberg, de graftuin, de Western Wall, de Massada te veel om op te noemen. Allemaal zeer bijzondere ervaringen die veel indruk bij ons hebben achtergelaten. De grote meerwaarde van onze rondreis was om met ons eigen gezin met een privégids rond te reizen. Heel bijzonder dat we dit samen met onze kinderen hebben beleefd. Het heeft een onuitwisbare indruk bij ons allen achter gelaten. Een aanrader voor iedereen!

Yaacov en Bernardine hartelijk dank voor deze indrukwekkende reis die we nooit zullen vergeten!

Erik & Trudy, Esther & Harmen, Caroline, Anne-Ruth en Robert van der Stelt

Tags:
error: