Ik moet zeggen dat de vakantie in één woord geweldig is geweest. Inclusief de twee dagen die wij in Nes Ammim hebben doorgebracht, waren het 11 geweldige dagen waarin we erg veel gezien hebben en op 4 plekken zijn geweest.

Zo hebben we een groot deel van het land kunnen zien, waaronder de Golan en andere plaatsen, zoals Massada. We hebben veel archeologische opgravingen en historische en actuele religieuze plekken bezocht, waaronder natuurlijk de Westelijke Muur en het Tempelplein, maar ook de ultra-orthodoxe wijk in Jeruzalem. Verder hebben wij zelfs een uur in Jericho kunnen doorbrengen. Daarnaast hebben we ook erg van de natuur genoten en van het lekkere eten in de verschillende hotels. De stad Jeruzalem en de mensen die er leven met hun gebruiken hebben een grote indruk op ons achtergelaten en was erg bijzonder. Ook heeft Yad Vashem een grote indruk achtergelaten.

Het was voor ons erg interessant om bij een protest van de Harediem wegens schending van de Shabbat aanwezig te zijn (de parkeergarage bij de Jaffapoort). Dit gaf een goed beeld van de interne spanningen en verhoudingen binnen het Joodse deel van de Israelische samenleving. Dit sloot goed aan bij de informatie die wij hierover en over vele andere onderwerpen van onze gids Irit hebben gekregen, zowel over de binnenlandse politieke en culturele als de buitenlandse situatie. Naast hetgeen wij met eigen ogen hebben gezien, hebben wij van Irit veel geleerd over het land Israël en de mensen die er wonen, alsook over verschillende actualiteiten. Ze is voor ons een geweldige gids geweest.

We zijn meer dan tevreden! Natuurlijk is er nog genoeg reden om Israël opnieuw te bezoeken. Wij hebben het land ervaren als een fijne plek om te verblijven en er zijn nog veel interessante plaatsen die wij niet hebben bezocht. Bij het boeken van een nieuwe reis of in geval van vragen hiernaar van bekenden, zullen wij aan jullie denken.

Met een vriendelijke groet namens het complete reisgezelschap,
Hans Huybens

Tags:
error: