Al ruim vijf weken zijn wij terug van een onvergetelijke reis in Israël van 11 t/m 21 maart 2019.
We konden ons lang en goed voorbereiden, mede door twee ontmoetingen die we met Ja’acov in Nederland hadden en waar we onze verlangens en wensen met elkaar konden delen.

Voor twee echtparen was het de eerste keer dat zij in Israël waren. Vooraf zeiden ze dat dit de eerste en laatste keer zou zijn maar na afloop van de reis stelden ze hun mening toch enigszins bij dus wie weet komt er nog een vervolg.
Voor ons was het de vierde keer en toch was het opnieuw bijzonder. Wij hebben wel 60-70% dingen gezien die we nog niet eerder gezien hadden.
Dit kwam ook mede door de voortreffelijke begeleiding van onze gids Irit. Zij weet ontzettend veel van de geschiedenis van Israël te vertellen, ze is een liberale Jodin en weet veel van de Bijbel en laat iedereen in zijn/haar waarde. Bovendien is ze ook een voortreffelijke chauffeur waarbij je gerust in de auto zit.

Het bezoek aan de synagoge van Ja’acov op vrijdagavond was bijzonder en om zo een dienst mee te maken was leerzaam voor ons. Ja’acov, bedankt.
Er was onderling een goede sfeer want op één van de laatste dagen vroeg Irit : “Zijn jullie altijd zo gezellig met elkaar?” Dat geeft wel weer hoe zij het ervaren heeft.
De hotels waren prima, heerlijk eten en een goed bed om uit te rusten.

En wat was de schepping mooi door de vele bloeiende bloemen en bomen en het prachtige groen overal. De mooiste tijd van het jaar mochten wij daarvan genieten in Israël.
Al met al voor herhaling vatbaar……
Wij willen jullie hartelijk dank zeggen voor deze indrukwekkende reis waar nog lang over nagepraat zal worden.

Een hartelijke groet,
Shalom,
Henk en Cathrien Koning
Hans en Riekje Elsinga
Willem en Wilma Mensink

error: