Wim Molenaar:

Na vele keren met jou gereisd te hebben willen we ook iets zien van de vogeltrek en speciaal van de kraanvogels. Ook willen we de bloeiende woestijn mee maken en nog meer zien van de natuur. We willen ook een jeep tocht maken, maar dan naar minder bekende gebieden. Een nacht in een bedoeinen tent maar de rest van de tijd in goede 5 sterren hotels. Waneer kunnen we komen en kan dit allemaal gerealiseerd worden….

Van Jeeps en kraanvogels

Het was de 5e keer dat we samen op pad gingen. Dit keer verzorgden we een vlucht met klein vliegtuig boven de woestijn. Stippelde ik een route uit om de bloei te zien in de woestijn in die tijd.
Zorgde voor een jeeptocht met een van mijn collega’s in de buurt van het kleine Keteldal in de noordelijke Negev eindigend in een woestijn overnachting in hutjes. In het noorden bezochten we verschillende natuurreservaten zo als Gamla met zijn vale gieren.

Ten noorden van het Hula natuurreservaat gingen we voor de avond viel kijken naar het arriveren van duizenden kraanvogels.

Zo als meer met dit echtpaar dineerden we in goede restaurants op de gekste plaatsen die je maar kan indenken (zoals Auberge Shulamit in Rosh Pina) maar ook in Jerusalem stond het culinaire gedeelte hoog genoteerd zo als steeds. Overnachten wilde men in heel goede hotels, zoals het King David Hotel (foto).

Voor King David, Jerusalem
Tags:
error: