Eigenlijk waren we het niet van plan maar op aandringen van de kinderen zijn wij in Mei 2009 met onze kinderen toch op het vliegtuig gestapt.

De uitgangspunten voor de reis waren: zelfstandigheid, zelf kunnen bepalen wat we gaan doen, zelf kunnen bepalen wanneer en hoe lang, veel aandacht voor cultuur en natuur en niet teveel commercieel gedoe.

Dit betekent dus niet met een groepsreis mee maar zelfstandig reizen. We hebben best veel tijd gestopt in de voorbereiding: in welke hotels logeren we waar en wanneer en waar huren we een auto. We wilden ook nog graag naar Jordanië en dat gaf ook wat problemen want de auto mag de grens niet over dus daar moet je een andere auto huren. Gelet op de prijs voor de auto in Jordanië weten ze hier ook aardig gebruik van te maken.

Al deze zorgen waren voorbij toen wij met Jaacov en Bernadine in contact kwamen.

Zij maakten voor ons een reisvoorstel waar we uitvoerig op konden schieten. Na acceptatie werd alles voor ons geboekt: van de hotels tot de tickets. Zelfs ons verzoek om in Jordanië een nederlands sprekende gids te regelen was geen probleem.

Bij elkaar hebben we met Jacoov in een perfecte bus met airco een groot deel van Israël gezien, daarna zijn we nog een paar dagen in Jordanië geweest. In Israël mag je niet zomaar gaan gidsen maar heb je een licentie nodig die je pas krijgt na een gedegen opleiding. Het gevolg is een zeer hoge kwaliteit van begeleiding, overbrengen van kennis en veel bijbelstudie op locatie. Het was indrukwekkend om op de berg der zaligsprekingen Mattheus 6 te lezen, het was indrukwekkend om de Klaagmuur te bezoeken, kortom alles was indrukwekkend en wij hebben genoten.

De prijs was een fractie hoger dan gebruikelijk bij de ons bekende reisorganisaties. Maar daar krijg je veel voor terug.

Fam. P.J. Langerak

Tags:
error: