Welke taal spreekt men in Israël? Hoe zit het met geldzaken? Kan ik mijn Nederlandse stekkers gebruiken in Israël? Hoe kan men het beste rondreizen in Israël? Hoe zit het met openbaar vervoer? Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Israël? Hoe is het weer in Israël? Hoeveel fooi moet ik geven tijdens mijn reis in Israël en aan wie? Hoe bereik ik de Nederlandse ambassade in Israël? Hoe werkt het met de grensovergangen naar buurlanden? Hoe zit het met medische faciliteiten in Israël? Kan ik mijn Nederlandse simkaart in Israël gebruiken, of kan ik een simkaart aanschaffen in Israël? 

Wanneer zijn de Joodse feestdagen? Welke niet-Joodse feestdagen worden in Israël gevierd? Kan ik naar Israël komen tijdens de feestdagen? Is er een verschil in prijzen als ik tijdens de feestdagen reis? Hoe zit het met kerst en oud-en-nieuw in Israël? Zijn de winkels open tijdens de feestdagen? En op Shabbat? Kan ik het openbaar vervoer gebruiken tijdens de feestdagen? Kan ik een synagoge bezoeken? 

Kan men overal in Israël veilig reizen? Hoe zit het met de gebieden? Ik ben van plan een huurauto te nemen, waar kan ik wel en niet rijden? Zijn de grensgebieden veilig? Heb ik beveiliging in de bus/auto nodig? Hoe zit het met zakkenrollers? Kan ik steden in de Palestijnse gebieden bezoeken? Kan ik een legerbasis bezoeken in Israël? Is het mogelijk om naar een schietbaan te gaan? 

Kan ik het water drinken in Israël? Ik heb een allergie, is dit een probleem tijdens mijn reis? Ik volg een strikt dieet, kan hier rekening mee gehouden worden? Hoe zit het met vegetariërs en veganisten in Israël? Wat is koosjer eten? Wat houdt het begrip “gescheiden keukens” in? Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. eten in restaurants? Hoe is het eten in de hotels? 

Wat moet ik meenemen op mijn reis naar Israël? Wat zijn belangrijke voorbereidingen die ik moet treffen voordat ik op reis ga? Dien ik een reisverzekering af te sluiten? Moet ik gevaccineerd worden voor mijn reis, en zo ja, welke vaccinaties moet ik krijgen? Moet ik een visum aanvragen voor ik naar Israël reis? Welke reisdocumenten moet ik mee nemen? Kan ik met mijn ID-kaart naar Israël reizen? 

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. een bezoek aan Heilige plaatsen? Hoe kleed ik mij op Heilige plaatsen? Hoe gedraag ik mij op Heilige plaatsen? Hoe zit het met openingstijden van Heilige plaatsen in Israël? Zijn er bepaalde plaatsen die ik niet kan bezoeken? Zijn alle Heilige plaatsen voor vrouwen toegankelijk? Mag ik overal fotograferen en/of video’s maken? Kan ik een synagoge bezoeken? 

 

 

error: